Veckans Lag

Det spelades SHL-hockey även under förra veckan och nedan listar vi de mesta av det bästa från det.

Joel Lassinantti, Luleå (5)

Kommentarer är väl egentligen överflödiga. Två matcher i veckan, två vinster och endast ett insläppt mål.

Lukas Bengtsson, Linköping (2)

Gjorde sex poäng, back som han är, i förra veckan. Detta på tre matcher och med den utdelningen ska han självklart vara med i det här sällskapet.

Anton Grundel, Färjestad

28-åringen meddelade i ett videoklipp på Färjestads hemsida att han nu lägger av med hockeyn. Detta efter en hjärnskakning som han inte lyckats återhämta sig ifrån. Grundel öppnade upp rejält om sitt mående och diskussionen om huvudskador är enormt viktig och mitt i all tragik är det bra att såna här historier kommer upp till ytan. Det krävs mod att berätta om det helvete han går igenom.

Ryan Lasch, Frölunda (3)

Jösses vilken vecka han hade den gode Lasch. Förvisso bara ett mål, men hela sex målgivande passningar har levererats från hans trollspö till klubba.

Simon Hjalmarsson, Frölunda

Har gjort totalt tolv mål under säsongen, varav tre kom förra veckan. Delar veckans skytteligatitel med en lagkamrat och då ska man självklart ha en plats här.

Mats Rosseli Olsen, Frölunda

Norrmannen har haft en riktigt vass vecka. Tre av hans totalt sju mål under säsongen har kommit under förra veckan och dessutom serverade han lagkamrater till två mål också.

Veckans

…comeback Per Ledin var tillbaka i SHL. Denna gång i Malmös tröja och i tisdagens bortamatch mot Frölunda fick han två minuter och trettiosex sekunders speltid. Dessutom drag han på sig en utvisning.
— Tanken att trycka ner min ålder i halsen på folk, det är något som driver mig ännu hårdare, berättade 40-åringen för hockeysverige.se efter matchen.

…återkomst Robin Kovács retade upp Djurgårds-fansen rejält efter lagens senaste möte i februari. När det var dags för retur, dessutom i forwardens gamla hemmaarena, på Hovet så var förväntningarna uppskruvade på max över vilket mottagande den förre AIK:aren skulle få.
— Lite mer hade jag förväntat mig, men så är det alltid. Mycket snack och liten verkstad, log Kovács när han intervjuades av hockeysverige.se efter matchen.

…vabruari Joel Lassinantti har haft en helt sjuk februarimånad. Han vann samtliga sju matcher och släppte bara in sex mål. Räddningsprocenten landade in på 96,4. Överlag har Lassinantti gjort en fantastisk säsong och han höll med om när han intervjuades av hockeysverige.se i förra veckan att det nog var hans bästa hittills.