Jarmo Kekäläinen föreslår kortare utvisningar i övertidsspel.Foto: TT NYHETSBYRÅN/ Bildbyrån

Columbus Blue Jackets general manager Jarmo Kekäläinen föreslår att NHL borde införa kortare utvisningar i övertidsspel. Istället för två minuter ska en utvisning i spel 3-mot-3 endast gälla i en minut. Detta enligt TSN

NHL har just nu sina årliga GM-möten. Där samlas alla lagens general managers för att diskutera bland annat regeländringar. Inför årets möte har det däremot varit ovanligt få heta samtalsämnen att diskutera. Den största frågan har varit att domare ska kunna videogranska situationer som kan ge matchstraff.

I dag passade Jarmo Kekäläinen, general manager för Columbus Blue Jackets, på att ta upp något som han vill se förändrat. Nämligen utvisningstiden i spel 3-mot-3 i övertiden.

”HANDLAR OM RÄTTVISA”

Kekäläinen tycker att ett två minuters powerplay är väldigt lång tid i en fem minuter kort övertid. Därför menar han på att det vore bättre om utvisningar endast gällde i en minut istället.
– Tanken från hans sida är att det handlar om rättvisa. Det är svårt att försvara sig i 4-mot-3 powerplay när övertiden är så kort. Detta skulle ge laget som försöker döda utvisningen en större chans att hänga kvar. Vi får se hur de andra tar emot förslaget mor slutet av veckan, säger Pierre LeBrun som är insider för TSN.

Det är oklart hur förslaget har tagits emot. Inom hockey har utvisningslängden alltid varit två, fem, tio och 20 minuter (matchstraff) utan undantag i oerhört många år. Det vore därför ett historiskt beslut om NHL skulle införa en ny utvisningstid.