Stefan Enbom och Luleå vill förändra en del saker med CHL.Foto: Bildbyrån

Luleå vann den första upplagan av Champions Hockey League 2015 och för närvarande kämpar de för att återigen kvalificera sig för turneringen. Samtidigt vill de förändra turneringen.
— Vi som förening tycker att det finns ett antal saker runt turneringen som vi inte riktigt gillar, säger Luleås VD Stefan Enbom till Norrbottens-Kuriren.

Luleå var första klubb ut att vinna CHL när de 2015 besegrade Frölunda i finalen. Sedan dess har de ställt upp vid ytterligare två tillfällen. Mycket talar för att SHL-serieledaren kommer kvalificera sig till nästa säsongs turnering och nu berättar klubbens VD Stefan Enbom att man från föreningens håll vill ändra vissa saker med turneringen.

GILLAR INTE TRÖJAN

En av sakerna man vill ändra är att klubbarna måste spela i en specialdesignad CHL-tröja.
— Jag förstår att fansen till lagen inte gillar det, och det gör inte vi heller. Vi försöker jobba så turneringen inte upplevs som plastig. Vi vill få bort det plastiga, säger Enbom till Norrbottens-Kuriren.

CHL har jobbat mycket för att designen i arenorna ska se likadan ut hos alla deltagande klubbar och det är något som Enbom berättar att man också vill jobba bort.
— Vi vill gärna att det ska vara många olika lag från Europa och att det får vara en personlig touch. Beroende på vilket lag och i vilken stad man spelar så ska det märkas. Varenda rink, tröjor, isen och allt behöver inte se likadant ut.