Leon Draisaitl har precis nätat.Foto: NICHOLAS T LOVERDE/CSM/REX/SHUTTERSTOCK

En hockeymatch pågår i 60 minuter sägs det och den devisen lär Buffalo behöva påminnas om. De såg nämligen ut att gå mot en säker seger inatt hemma mot Edmonton. Men gästerna fyllde på olja och gasade förbi i slutet av den andra perioden i matchen som slutade 3-4.

Leon Draisaitl såg med sitt 41:a mål för säsongen till att ge Edmonton en tidig ledning. Men Buffalo var snabba med att kvittera och kunde dessutom ta en stabil 3-1-ledning innan den första periodpausen.

Resultatet såg ut att stå sig genom den andra perioden också, men Edmonton fick fart på grejerna mot slutet och kunde göra tre mål på tre minuter och 26 sekunder.

Det var Edmontons tredje raka seger och de jagar nu Minnesota i Western Conference gällande den andra wild card-platsen till Stanley Cup-slutspelet. De är just nu sex poäng efter.
— Vi kommer inte sluta förrän vi är där eller det är slut, sa Leon Draisaitl till nhl.com efter matchen.

Buffalo har förlorat åtta av sina tio senaste matcher och för dem är det en lång väg till slutspel nu.
— Du måste spela i 60 fulla minuter i den här ligan. Vi var bättre än dem och vi borde ha kommit härifrån med två poäng idag. Men en liten bit av våran defensiv försvann under några minuter idag, sa Buffalos coach Phil Housley efter matchen.

Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 3-4 (3-1,0-3,0-0)

Buffalo: Jack Eichel (2), Casey Mittelstadt
Edmonton: Leon Draisaitl, Zack Kassian, Darnell Nurse, Kyle Brodziak

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: