David Rundblad.Foto: IBL

David Rundblad har en bra period i hockeylivet just nu. I måndags avgjorde han match fyra mot Spartak Moskva i förlängningsspel och även idag gjorde han det matchavgörande 2-1-målet när SKA skaffade sig matchboll i åttondelsfinalen av Gagarin Cup.

Idag skulle det dock inte krävas förlängningsspel innan David Rundblad hittade rätt. Målet kom 14:06 in på den tredje perioden och var David Rundblads andra i slutspelet.

Ett slutspel som storfavoriten SKA har varit illa ute i. De förlorade nämligen de två första matcherna mot Spartak Moskva innan de nu vunnit tre på raken och skaffat sig matchboll till att gå vidare till kvartsfinal.. Med svenske David Rundblad i huvudrollen alltså.

Magnus Hellberg vaktade SKA:s mål och räddade 19 av 20 skott i sin andra match i årets slutspel. Han fick ju hoppa in i match tre sedan Igor Shestjorkin dragit på sig matchstraff för en tripping.