Foto: Bildbyrån

Uffe och Jonatan befinner sig i Tampa på NHL-timmens andra Nordamerika-resa för säsongen. Det medför att det blir en hel del Tampa Bay Lightning-snack i den 247:e avsnittet av podden. Men framför allt blir det en diskussion om Andreas Johnsson och hans lyckade rookiesäsong.

I fjol vann han Calder Cup med Toronto Marlies och utsågs till AHL-slutspelets mest värdefulla spelare. Det skapade enorma förväntningar på Andreas Johnsson inför rookiesäsongen med Toronto Maple Leafs. Det är förväntningar 24-åringen håller på att överträffa med råge.

I det 247:e avsnittet av NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin svenskens utsikter inför framtiden. Och då i första hand det nya kontrakt han ska skriva med Toronto framöver. Kommer han att bli så pass dyr att Maple Leafs inte kan behålla honom, eller sajnar han ett brokontrakt som ger honom möjlighet att växa ännu mer?

DESSUTOM:

* Rapport från Uffe och Jonatan i Tampa där de bevittnat Lightning köra över Winnipeg Jets. Vilket lag ska egentligen kunna stoppa NHL:s överlägsna topplag den här säsongen? NHL-timmen listar kandidaterna.

* Är poängkungen Nikita Kutjerov ligans givna MVP? Eller kan Patrick Kane eller Sidney Crosby utmana honom?

* Edmonton Oilers har fått en hel del kritik för Leon Draisaitl-kontraktet efter det skrevs, men nu kan tysken vara på väg mot 50 mål. Kan vi äntligen finna ro i att han ska vara Connor McDavids sidekick och inte andracenter bakom honom?

* The Athletic har gjort en intressant spelarenkät där bland annat ligans mest överskattade spelare utses. Ett av namnen på listan är Aaron Ekblad. Var är den forne draftettans karriär egentligen på väg?

* Lyssnarfrågan: Om John Tavares en dag får sin tröja hissad, var blir det då? Long Island eller Toronto?

* Är du intresserad av att annonsera i NHL-timmen – mejla info@nhltimmen.se

Detta och mycket annat i det 247:e avsnittet av NHL-timmen – Victor Hedman-avsnittet.

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes