Mika ZIbanejad sänkte Radek FaksaFoto: Youtube

New York Rangers föll med 1-0 mot Dallas, sedan John Klingberg avgjort. Men en annan svensk stod också i rampljuset. Mika Zibanejad fick matchstraff.

I ett trubbigt och ganska profillöst New York Rangers har Mika Zibanejad varit en av få spelare som levererat bra offensivt under säsongen. Men i natt hamnade han i händelsernas centrum av helt andra anledningar.

Halvvägs in i den tredje perioden i mötet med Dallas åkte svensken nämligen på ett matchstraff. Han fick fem minuters utvisning, och fick inte återvända till spel, efter en boarding på Dallasspelaren Radek Faksa. Zibanejad kom in som tredjespelare i situationen och tacklade enligt domarna Faksa på ett otillåtet sätt.
– Det var linjedomaren som tog den, och han kände att Mika träffade Faksa i huvudet. Det var förklaringen jag fick. Så var det med det. Vi fick spela fem minuter i boxplay, sade coachen David Quinn på presskonferensen.

Lagkompisen Brendan Lemieux var brydd, men verkar ändå vara okej med domslutet.
– Jag har aldrig sett ett matchstraff i en sådan situation. Men de försöker skydda spelarna och jag tycker inte det är något fel med det.

KLINGBERG AVGJORDE IGEN

Efter Zibanejads matchstraff föll Rangers dessutom med 1-0. Matchvinnare? John Klingberg. Han avgjorde för andra matchen i rad, för Dallas del.
– Jag såg att någon skymde bra framför mål. Och så gick den stolpe in. Skönt, för det brukar vara stolpe ut, sade backstjärnan.

Klingberg gjorde sitt nionde mål för säsongen.