Viktor Stråhle var lättad efter att Pantern säkrat nytt kontrakt.Foto: Bildbyrån

Med en omgång kvar säkrade Pantern nytt kontrakt för spel i Hockeyallsvenskan även nästa säsong. Nu berättar sportchefen och tränaren Viktor Stråhle om den kaotiska säsongen.
– Det har varit en berg- och dalbana från början till slut. Redan när jag skrev på handlade det om att slåss för existensen, säger Viktor Stråhle till Hockeysverige.se.

Pantern förlorade matchen mot Björklöven på onsdagskvällen. Men det gjorde även bottenkonkurrenterna, vilket säkrade nytt kontrakt för Skånelaget ändå.
– Det var en blandning av lättnad och glädje. Det har varit tight där nere kring strecket. Det har varit många matcher med kniven på strupen. Sen var det tråkigt att vi inte kunde avgöra det själva, det hade varit skönare att vinna givetvis, säger Viktor Stråhle till Hockeysverige.

Hur skulle du beskriva säsongen?
– Det har varit en berg- och dalbana från början till slut. Redan när jag skrev på det här handlade det om att slåss för existensen. Vi hade ingen ishall, ingen licens. Vi hade knappt några spelarkontrakt. Men ett säkrat kontrakt nu med förutsättningarna vi hade den här säsongen tycker jag är grymt starkt.
– Det är klart vi hade en målsättning att komma topp-åtta och det är alltid tråkigt att inte få spela vidare.

Men du är inte besviken?
– Nej, inte som förutsättningarna har varit. Det är klart jag inte är nöjd så, jag hade velat spela vidare. Men med förutsättningarna är det okej.

Vad har varit det jobbigaste under säsongen?
– Från början fanns det en grymt stor ovisshet. Skulle vi få spela, skulle vi få licens, skulle vi vara här eller där. Hela den biten. Vi var fast beslutna att vi skulle ro det i hamn. Men den känslan att kastas mellan himmel och helvete, den har nog varit det tuffaste.
– Sen har det varit ganska lugnt kring Pantern i övrigt det här året. Kollar man sociala medier i år kontra tidigare säsonger, har det varit ganska lugnt. Sen är det andra faktorer, byta ishallar och så. Men det är inget man kan skylla på. Det är mest ett logistiskt problem.

LYFTER FRAM DANSKE BACKEN ”DÅ ÄR HAN NOG EN SHL-BACK”

En stor anledning till att Pantern är kvar i Hockeyallsvenskan trots en turbulent säsong är målvakten Lars Volden. Norrmannen har en räddningsprocent på 92 % och belönas nu med att få avsluta säsongen i SHL, då han lånas ut till Malmö. När Viktor Stråhle ombeds lyfta fram några spelare från säsongen är Volden självklar.
– Det går väl inte att inte nämna Lars Volden. Han har varit fantastiskt. Han var värvad som en förstemålvakt, och tog den rollen ganska snabbt och varit grymt stabil. Han har stått många matcher, överlägset mest i Hockeyallsvenskan.
– Sen tycker jag att båda de danska backarna, Matias Lassen och Oliver Larsen, gjort det riktigt bra. Lassen visste jag var bra. Larsen har varit ett riktigt utropstecken. Han kan bli riktigt bra om han får en eller två säsonger till i Allsvenskan, då är han nog en SHL-back.

Kommer laget se ut på liknande sätt nästa år?
– Det kommer bytas ut givetvis, men vi behåller en stomme som vi bygger från.

Hur känns det inför framtiden?
– Det känns hoppfullt. Vi har folk i klubben som är grymt seriösa, med Peter Nilsson som är ordförande i spetsen. Jag är ganska övertygad om att det kommer bli bra detta. Men det har bytts ut folk och det tar lite tid innan allt sätter sig.

Nu väntar en för er betydelselös match mot Karlskrona, som jagar poäng. Hur går tankarna inför den matchen?
– Det är klart att vi kommer gå ut och göra allt vi kan för att vinna den matchen. Det är en hockeymatch som alla andra. Vi har ingen motivationsbrist, utan vi ska avsluta säsongen med vinst.