Isac Lundeström blev liggande länge efter den otäcka tacklingen.Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Vi var nog flera stycken som höll andan av förskräckelse när Luleås Isac Lundeström tacklades otäckt under gårdagens match mot Linköping. Nu har Alexander Karlsson anmälts till disciplinnämnden och riskerar avstängning.

Det var i slutet av den första perioden under gårdagens möte mellan Linköping och Luleå som den otäcka situationen inträffade. Isac Lundeström stod med ryggen till mot banan ungefär en meter från sargen när Linköpings-backen Alexander Karlsson kom och tacklade honom bakifrån.

Lundeström for med huvudet före in i sargen och blev sedan länge liggande kvar. Han kunde dock åka ut för egen amskin, dock med hjälp av medicinsk personal. Han återkom aldrig till matchen.

Alexander Karlsson fick 5+20 för boarding. Nu kan det alltså bli ett längre straff för 20-åringen.

https://twitter.com/cmoresport/status/1103729619692339201