Aleksander BarkovFoto: Imago Sport

Snacka om poängutdelning för Florida Panthers finländske lagkapten Aleksander Barkov. Inatt bidrog han med hela fem målgivande passningar när hans lag slog tillbaka Minnesota med 6-2.

Aleksander Barkov har överlag en fin säsong i Florida och efter nattens utdelning har han nu gjort 75 poäng och tre ifrån sitt egna personliga rekord från förra säsongen då det blev 78. Hans fem assist i en och samma match är nytt klubbrekord. Det tidigare på fyra assists delades av hela åtta spelare.
— Jag bara gav pucken till mina lagkamrater och de gjorde mål. Jag är tacksam mot dem. Men det är en trevlig milstolpe, sa han till nhl.com efter matchen.

Segern innebar också att Florida fick stopp på en sex matcher lång förlustsvit och en del kan man tacka rookie-målvakten Sam Montembeault som i sin andra NHL-match fick ta sin första seger. Han förlorade sin första i lördags mot Carolina.
— Det kändes mycket bättre idag och jag visste vad jag skulle förvänta mig och jag visste vilken nivå det handlade om, berättade han efter matchen.

Florida Panthers – Minnesota Wild 6-2 (3-0,2-2,1-0)

Florida: Mike Hoffman (2), MacKenzie Weegar (2), Jonathan Huberdeau, Mike Matheson
Minnesota: J.T Brown, Marcus Foligno

SE HÖJDPUNKTER FRÅN MATCHEN HÄR: