Carl Grundström slog till.Foto: Youtube

Carl Grundström blev i natt 19:e spelare att göra mål i sin NHL-debut, samtidigt som man representerar Los Angeles Kings. Svensken slog till i 4-2-förlusten mot Arizona.
– Det är en riktigt bra känsla, säger Grundström lyriskt.

När Toronto förstärkte backsidan med Jake Muzzin tidigare under året tvingades de offra Carl Grundström, som i stället hamnade i Los Angeles. 21-åringen har imponerat i den nya klubbens AHL-lag, där han gjort tio poäng på 13 matcher. I natt kom belöningen för det fina spelet i farmarlaget.

I natt fick svensken nämligen debutera i NHL. Det blev en lyckad debut, för att uttrycka det milt. I upptakten av den tredje perioden kom nämligen svenskens första mål i Los Angeles Kings tröja. Den tidigare Modo- och Frölundastjärnan tryckte in en retur från nära håll.
– Otroligt, förstås. Det är en riktigt bra känsla. Jag har drömt om att göra mål i NHL sedan jag var fem år, sade han uppeldat efter matchen.

HYLLAS AV LANDSMANNEN

Han matchades i en tredjekedja med Tyler Toffoli och landsmannen Adrian Kempe. Kempe som Carl Grundström ju känner väl sedan deras gemensamma tid i Modo.
– Det var grymt, det är inte många som gjort mål i sin första match i NHL. Han är en målgörare och jag är glad för hans skull, sade Kempe.
– Han har mycket skicklighet och det kunde man se i kväll-

Men svenskens mål hjälpte inte. Slutspelsjagande Arizona vann matchen med 4-2. Christian Dvorak gjorde sina två första mål för säsongen, i hans sjätte match, och fick hjälp i målskyttet av Michael Grabner som också gjorde två mål. Oliver Ekman-Larsson hade en passningspoäng.

Vem som gjorde Los Angeles mål förutom Carl Grundström? Jodå, det var förstås Adrian Kempe. Kempe står noterad för elva mål under säsongen. Oliver Ekman-Larsson hade en passningspoäng.