Carl Grundström blev målskytt för andra matchen i rad.Foto: Youtube

Carl Grundströms första tid i NHL börjar nästan utveckla sig till en saga. För andra matchen i rad blev han nämligen målskytt och han vet ännu inte hur det är att gå mållös från en NHL-match. Inatt blev han matchvinnare när Kings besegrade Ducks med 2-3.

Igår gjorde han mål i sin NHL-debut. Inatt följde Carl Grundström upp det genom att återigen näta för Los Angeles Kings i derbyt mot Anaheim Ducks. Det var vid ställningen 1-2 i den första perioden som Adrian Kempe serverade Grundström pucken i mitten , sedan kunde han snyggt  lägga in den med en backhand bakom Ryan Miller i Anaheims mål.

Grundström blev den blott andra spelaren i Kings historia att näta i sina två första NHL-matcher.

Men det var inte bara Grundström och Kempe som blev svenska poänggörare i matchen. Anaheims Jakob Silfverberg gjorde 2-3 i den tredje perioden. Men närmare än så kom inte Ducks.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 2-3 (1-3,0-0,1-0)

Anaheim: Daniel Sprong, Jakob Silfverberg
Los Angeles: Dustin Brown, Kyle Clifford, Carl Grundström

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: