Mikael Backlund och Matthew Tkachuk hade en bra kväll.Foto: Youtube

Vegas hade inför inatt sex raka segrar. Men Calgarys Mikael Backlund och Matthew Tkachuk såg till att det inte blev en sjunde. Duon stod för sju poäng när deras lag vann med 6-3.

Vegas åkte till Calgary med en formtopp i ryggen. Men öken-laget hade inte räknat med firma Matthew Tkachuk och Mikael Backlund i Flames. Andrew Mangiapane gav Flames ledningen i inledningen av matchen. Några minuter senare ökade Mikael Backlund på till 2-0.  Innan perioden var över hade Matthew Tkachuk gjort sitt första mål för kvällen som innebar 3-1.

Men Vegas skulle komma tillbaka i den andra perioden. På mindre än en minut i inledningen hade de förvandlat 3-1 till 3-3, William Karlsson spelade fram till ett av målen. Mikael Backlund skulle dock med sitt andra mål i matchen återigen ge Flames Ledningen i slutet av perioden. Rasmus Andersson hade en passningspoäng där.

I slutet av matchen kunde sedan Matthew Tkachuk punktera med två mål. Mikael Backlund spelade fram till ett av dessa och såg till att duon Backlund/Tkachuk kom ifrån matchen med totalt sju poäng. För Tkachuks del var det karriärens första hattrick i NHL.

Calgary Flames – Vegas Golden Knights 6-3 (3-1,1-2,2-0)

Calgary: Matthew Tkachuk (3), Mikael Backlund (2), Andrew Mangiapane
Vegas: Brandon Pirri, Reilly Smith, Mark Stone

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: