• Publicerat 12 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Torontos general manager Kyle Dubas.Foto: Uffe Bodin

Toronto Maple Leafs har brist på högerfattade backar. Nu uppges klubben vara på väg att värva en av den amerikanska collegehockeyns hetaste spelare i den högerfattade backen Joseph Duszak.

Med imponerade 47 poäng (16+31) på 37 matcher i NCAA är Joseph Duszak inte bara den poängrikaste backen i collegehockey. 21-åringen från Mercyhurst University är trea i den totala poängligan. Trots att han är back.

Den odraftade amerikanen har givetvis blivit högvilt bland NHL-klubbarna efter sin stora genombrottsäsong och uppges nu ha gjort sitt val. Enligt Mike McMahon på CollegeHockeyNews kommer han att skriva på för Toronto Maple Leafs.

FYLLER ETT BEHOV

Leafs har i nuläget en brist på just högerfattade backar. Bara en av de ordinarie backarna i laguppställningen, Nikita Zajtsev, är rightare. Det kan göra den högerfattade Duszaks väg in i NHL en smula enklare även om det finns många intressanta backar i organisationen.

På 101 collegematcher för Mercyhurst University under de tre senaste säsongerna har Joseph Duszak svarat för 99 poäng.