Foto: Bildbyrån

De satsade allra hårdast kring trade deadline. Men hittills är Columbus storsatsning ett misslyckande. I natt nollades de för tredje gången på de sex senaste matcherna.
– Jag kan inte sätta fingret på det, säger Matt Duchene efter 2-0-förlusten mot Islanders.

De behöll Artemij Panarin och Sergej Bobrovskij och trejdade till sig spelare som Matt Duchene, Ryan Dzingel, Adam McQuaid och Keith Kinkaid. Inte mins var Duchene och Dzingel två av marknadens allra största namn. Men hittills har satsningen inte alls funkat för Columbus.

De ligger visserligen på den sista slutspelsplatsen, men resultaten efter trade deadline har varit allt annat än tillfredsställande. I natt förlorade de sin femte match av de åtta som spelats efter transferstoppet. De förlorade med 2-0 mot defensivt starka New York Islanders och nollades därmed för tredje gången på de sex senaste matcherna, trots den ganska stjärntäta offensiva uppställning de faktiskt har.

”TOM KÄNSLA”

Storstjärnan Matt Duchene var frustrerad efter matchen, men konstaterade också att han tycker laget spelar bra.
– Vi gör allt utom mål. Vårat spel i offensiv zon är otroligt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det beror på, säger han enligt nhl.com.
– Vi har gjort tre bra matcher i rad nu. Tyvärr har vi bara lyckats vinna en av dem. Vi är nöjda med vår prestation, men inte med resultatet. Så länge vi inte får med oss resultat kommer det vara en tom känsla, fortsätter Ottawavärvningen.

Ryan Pulock och Anders Lee gjorde Islanders mål. I kassen storspelade Thomas Greiss och höll nollan, i Robin Lehners skadefrånvaro. Tysken stoppade 31 skott.
– Alla tävlade otroligt bra, sade Greiss efter segern.

Islanders är två poäng bakom Washington i kampen om att vinna Metropolitan Division.