• Publicerat 13 mars, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
En person polisanmäldes efter Skånederbyt.Foto: Bildbyrån

I tisdags möttes Malmö och Rögle i ett hett Skånederby. I anslutning till matchen ska en person, som är anställd av Malmö Redhawks, ha kastat en metallbit. Enligt uppgifter ska metallbiten ha träffat en supporter. Händelsen är nu polisanmäld. 

Derbymatchen i tisdags rörde upp många känslor. Tidigare idag kom beskedet att den tackling som Matt Carey delade ut mot Carl-Johan Lerby resulterade i ett ärende för disciplinnämnden. Men utanför isen var det också stökigt. En supporter ska ha träffats i pannan av en metallbit. Den som kastade metallbiten ska vara anställd av Malmö Redhawks, skriver Kvällsposten.

Händelsen har polisanmälts och utreds som ett fall av ringa misshandel. Incidenten ska ha skett någon gång mellan 19.10 och 19.15 på tisdagskvällen.

KLUBBEN KOMMENTERAR ”TAR AVSTÅND FRÅN DET INTRÄFFADE”

Malmö Redhawks har kommenterat incidenten i ett ett pressmeddelande, där man skriver:
”En polisanmälan har upprättats i samband med gårdagens Skånederby mellan Malmö Redhawks och Rögle BK. Malmö Redhawks har haft ett samtal med vederbörande och tar avstånd från det inträffade. Vederbörande var i kontakt med den drabbade direkt efter situationen för att be om ursäkt. Han är dessutom djupt ångerfull och beklagar det inträffade samt önskar ett snabbt tillfrisknande för den drabbade. Malmö Redhawks låter polisärendet ha sin gång och har inga ytterligare kommentarer.”