• Publicerat 13 mars, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Malkin gjorde sin 1000:e poäng. Foto: Bildbyrån

Carl Hagelin möttes av stående ovationer när han återvände till Pittsburgh. Men Jevgeni Malkin satte stopp för de regerande mästarna i rivalmötet när han noterades för sin 1000:e poäng i Pittsburghs 5-3-seger. 

Carl Hagelin var med och vann Stanley Cup med Pittsburgh två gånger innan han trejdades till Los Angeles den här säsongen. I Los Angeles blev det bara 22 matcher innan han återvände till östkusten och Pittsburghs bittra rival Washington. Inatt var han för första gången tillbaka i sin tidigare hemmaarena – och möttes av stående ovationer.
– Det var en bra känsla och fint gjort av Penguins. Jag hade tre bra och framgångsrika år här. Jag är tacksam för allt klubben har gjort för mig, fansen och människorna i staden har varit fantastiska. Men det är över nu, och det är fullt fokus på Washington och det känns tungt att vi förlorade ikväll, säger Hagelin till NHL.com.

MALKIN I CENTRUM MED SIN 1000:E POÄNG

Men Hagelin och de regerande Stanley Cup–mästarna Washington föll tungt mot Pittsburgh. Jakub Vrana placerade in 1–0 sent i den första perioden och utökade Washingtons ledningen i mitten av den andra perioden. Sedan vaknade Pittsburgh. Med tre snabba mål innan mitttperiodens slut hade man vänt på matchen. Sidney Crosby gjorde två av målen, framspelad av Jevgeni Malkin, som därmed noterades för 1000 poäng i NHL. Publiken hyllade den storvuxne ryssen med nya ovationer.
– Jag är glad för Malkin. Det var bara en fråga om tid, men det är en bra milstolpe. Han har gjort så mycket genom åren, sa Sidney Crosby om Malkin efter matchen till NHL.

Washington hämtade sig aldrig från Pittsburghs vändning och matchen slutade 5-3.

Pittsburgh – Washington 5–3 (0-1, 3-1, 2-1)
Pittsburgh: Crosby (2), Guentzel, Kessel, McCann
Washington: Vrana (2), Carlson