Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån

Västervik behöver öka det egna kapitalet med en halv miljon för att klara elitlicensen. Men prognosen för verksamhetsåret säger att de kommer få ett underskott på 1,5 miljoner. Därför vill de nu ha hjälp av kommunen, rapporterar VT.

Så sent som för ett år sedan klev Västerviks kommun in och hjälpte Västerviks IK med ekonomin. Men det verkar inte ha räckt. Nu rapporterar VT att klubben uppvaktat kommunen och bett om ett ”akut ekonomiskt stöd” på två miljoner kronor. Anledningen är att Västervik behöver öka det egna kapitalet med en halv miljon för att klara elitlicensen. Men prognosen för verksamhetsåret säger att de kommer få ett underskott på 1,5 miljoner.
– Det är överraskande såtillvida att när vi hjälpte föreningen för ett år sedan så presenterade man en mer långsiktig ekonomisk plan som skulle hålla, säger Conny Tyrberg, kommunstyrelsens vice ordförande.

Västervik skriver i ett brev till kommunen att ishallen de spelar i har brister, och de intäkter klubben går miste om då hallen inte ses som tidsenlig. De vill därför ha en mer modern hall som gör att de ska kunna utveckla sin verksamhet på sikt.

Västervik spelar just nu slutspelsserien och kan komma att få kvala till SHL.