• Publicerat 14 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
TACKLADES BLODIG. Chris Kreider fick matchstraff för smällen på Elias Pettersson.Foto: Skärmdump/Sportsnet

Han har stått i centrum för en del kontroversiella incidenter under sin karriär. I natt var det dags igen. Med en armbågstackling sänkte New York Rangers forward Chris Kreider Elias Pettersson – och fick matchstraff.

Det var en hel del känslor på isen när Vancouver Canucks och New York Rangers drabbade samman i natt. Det påverkade inte minst Elias Pettersson, som fick en armbåge rakt i ansiktet av motståndarforwarden Chris Kreider.

Det var tidigt i den andra perioden som Kreider försökte fullfölja en tackling på Canucks 20-årige succérookie. När han inte fick in någon bra träff kastade han upp ena armen och träffade Pettersson i huvudet med armbågen. Medan Kreider fick matchstraff för förseelsen lämnade Pettersson isen blödande för att undersökas.

Lyckligtvis återvände Pettersson till båset senare i den andra perioden och kunde fullfölja matchen. En match som Vancouver vann med 4–1.

HATAD I MONTRÉAL

Det är inte första gången Chris Kreider hamnar i blåsväder. Den 27-årige powerforwarden, som har 26 mål och 49 poäng på 70 matcher den här säsongen, blev inte minst ökänd för kollisionen med Carey Price i 2014 års konferensfinal mellan Rangers och Montréal Canadiens.

Kreider anklagades för att ha kört på Price med flit i den första matchen klubbarna emellan, en överkörning som stoppade målvakten från vidare spel i slutspelet. Han bestraffades aldrig för den incidenten, men bötfälldes för två år sedan för att ha slagit Dallas Stars dåvarande center Cody Eakin med hans egen hjälm under ett slagsmål.

Chris Kreider var inte den enda Rangersspelaren som fick matchstraff i nattens match. Även nyförvärvet Brendan Lemieux, som kom till klubben från Winnipeg Jets i Kevin Hayes-trejden, fick lämna matchen i den andra perioden. Detta efter att ha tacklat Antoine Roussel, som avbröt matchen med en underkroppsskada, på det här sättet:

https://twitter.com/SportsReUp/status/1106033742274011136

MÅLLÖS I EN MÅNAD

Brock Boeser använde det numerära överläget som uppstod efter Kreiders matchstraff till att ge Canucks ledningen. Tyler Motte sköt sedan två mål på Henrik Lundqvist inom loppet av elva sekunder i mitten av perioden. Det dödade matchen.

Elias Pettersson lämnade isen mållös för elfte matchen i rad. Senaste målet kom i mötet med Los Angeles Kings för precis en månad sedan. Han har fem assist under den perioden.

Jacob Markström vann den svenska målvaktsduellen med Lundqvist. Han stoppade 21 skott och noterades för en assist. Alexander Edler hade också en assist för Canucks.

Lundqvist stoppade 24 av 27 skott innan det sista målet föll i tom kasse. Mika Zibanejad hade assist på Pavel Butjnevitjs tröstmål.

Noterbart är att Vancouvers coach Travis Green valde att peta Loui Eriksson i den här matchen. Det var första gången den här säsongen som svensken ställdes utanför laget när han är frisk. 33-åringen har tio mål och 22 poäng på 69 matcher den här säsongen, den tredje i det sexårskontrakt värt sex miljoner dollar per säsong som han skrev med Canucks sommarens 2016. Kontraktet löper över säsongen 2021/22.

Vancouver – NY Rangers 4–1 (0–0, 3–0, 1–1)
Vancouver: Tyler Motte 2 (9) (Alexander Edler, Jacob Markström), Brock Boeser (23), Jake Virtanen (13).
N Y Rangers: Pavel Butjnevitj (16) (Mika Zibanejad).