Dennis Everberg.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Var Dennis Everberg spelar nästa säsong står fortfarande skrivet i stjärnorna. Det lär vara ett antal SHL-klubbar som suktar efter forwarden. Nu säger Zugs sportchef Reto Kläy att det finns ett ömsesidigt intresse att fortsätta samarbetet mellan Everberg och Zug.

Dennis Everberg, som vunnit två raka VM-guld, inledde säsongen i Winnipegs farmarlag Manitoba innan han i november flyttade tillbaka till Europa. Valet föll på schweiziska Zug där han till dags dato gjort 28 poäng på 31 matcher.

VERKAR BLI KVAR I SCHWEIZ

Men kontraktet går ut efter denna säsongen och det har spekulerats i en möjlig återkomst till SHL. Men nu verkar det som att han kan bli kvar i Schweiz. I en intervju med zentralplus.ch hintar klubbens sportchef Reto Kläy rätt rejält om det.
— I samtalen före slutspelet har båda sidorna visat intresse för att fortsätta samarbetet, säger Kläy men förnekar bestämt att det skulle röra sig om en ekonomisk fråga gällande det faktum att ett avtal ännu inte är på plats.
— Nej, det handlar inte om pengarna och jag tror inte heller att vi konkurrerar med annan klubb i NLA gällande Everberg.

Kläy var ute i media redan i början av året och talade om att det fanns ett intresse av att behålla Everberg till nästa säsong. Nu verkar det alltså ha konkretiserats till samtal om framtiden.

KAN FÖRLÄNGA MED WIDERSTRÖM

Zug tränas av Dan Tangnes och i laget finns också Carl Klingberg och Pontus Widerström. Den sistnämnde har dock åkt ut och in i laget under säsongen på grund av utlänningskvoten som gäller i NLA. Kläy berättar att han är intresserad av att ge Widerström ett nytt kontrakt även nästa säsong, om den förre Frölunda-forwarden kan tänka sig samma roll nästa år.

Widerström har under sina 33 matcher för Zug den här säsongen gjort fem mål och fem assist.