Jesper Boqvist.Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Trots att Brynäs säsong gått knackigt så har ändå 20-åringen Jesper Boqvist imponerat och slagit igenom. Men nu kommer ett bakslag: På grund av skada tvingas han avstå kvällens måstematch på bortaplan mot Frölunda.

Brynäs spelar ikväll en hyperviktig match borta mot Frölunda där seger är att föredra om det ska bli något slutspel för Gävle-laget. Men de kommer tvingas klara sig utan sin näst bäste poängplockare i Jesper Boqvist. Detta meddelar klubben via sin hemsida.

Det var mot Linköping i tisdags som Jesper Boqvist krockade med lagkamraten Nicklas Danielsson och tvingades kliva av med en skada. Han reste hem till Gävle för utvärdering och nu visar det sig att han alltså inte kan spela ikväll.

Jesper Boqvist, som nyligen skrev nytt kontrakt med Brynäs har fått sitt stora genombrott den här säsongen och gjort 13 mål och 22 assists. Endast Ryan Gunderson har varit vassare poängmässigt i Brynäs.

Dessutom har Boqvist fått debutera i Tre Kronor under säsongen.