• Publicerat 14 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Connor McDavid missar VM, enligt Sportsnet.Foto: Perry Nelson-USA TODAY Sports

Connor McDavid blev tidigt på torsdagsmorgonen den andra spelaren den här säsongen att nå 100 poäng i NHL. Men han fick ingen anledning att fira det. Edmonton Oilers förlorade hemmamötet med New Jersey Devils med 3–6.

Bakom överlägsne poängligaledaren Nikita Kutjerov, Tampa Bay Lightning, slåss Connor McDavid och Patrick Kane om andraplatsen. I natt passade McDavid på att passera Kane via två assist i mötet med New Jersey Devils. 22-åringen nådde samtidigt 100-poängsstrecket – för tredje säsongen i rad.

McDavid nådde milstolpen i sin 66:e match för säsongen. Kutjerov nådde samma notering på 62 matcher. Enligt NHL:s Public Relations är det första gången sedan säsongen 2005/06 som två spelare når 100 poäng på färre än 70 matcher. Då var det Jaromír Jágr och Joe Thornton som lyckades med det.

DRAISAITLS POÄNGSVIT ÖVER

Men det var ändå en mörk afton för Oilers. Det blev nämligen förlust med 3–6 mot Devils, samma lag som man förlorade mot i höstens NHL-premiär i Göteborg. Finske målvakten Mikko Koskinen byttes ut efter att ha släppt in fyra mål på 18 skott. Han ersattes av Anthony Stolarz.

Devils, som saknar skadade Jesper Bratt, fick mål från sex olika spelare. Damon Severson, Kenny Agostino och Kevin Rooney. Det gjorde att de kunde få stopp på en sju matcher lång förlustsvit.

I Edmonton lämnade tyske stjärnan Leon Draisaitl isen poänglös för första gången sedan 9 februari. Han hade svarat för poäng i 14 raka matcher. Det var blott sjunde gången under 2019 som 23-åringen går poänglös. Detta på 31 matcher.

Draisaitl har svarat för 42 mål och 89 poäng på 70 matcher den här säsongen. Med det är han tvåa i målligan efter Alexander Ovetjkin och sexa i poängligan.

Edmonton – New Jersey 3–6 (2–2, 1–3, 0–1)
Edmonton: Sam Gagner (5), Alex Chiasson (20) (Oscar Klefbom), Matt Benning (4).
New Jersey: Kenny Agostino (5), Travis Zajac (17), Damon Severson (11), John Quenneville (1), Kevin Rooney (5), Blake Coleman (21).