Robin LehnerFoto: USA TODAY Sports

Det var den 5 mars som Robin Lehner drabbades av en hjärnskakning efter att ha blivit påkörd av Ottawas Bray Tkachuk. Nu är målvakten tillbaka i träning och han berättar att han inte kommer tillåta att någon kör på honom igen.
— Nästa gång någon kommer in kanske jag ska försvara mig. Vi får se ifall de gör om det efter det, berättar han för New York Post.

Robin Lehner har verkligen fått ett uppsving i karriären sedan han bytte Buffalo mot New York Islanders. Han såg ut att ta förstaspaden inför slutspelet, men sedan kom ett ofrivilligt hack i skivan när Ottawas Brady Tkachuk körde på honom i en match mot Ottawa.

TILLBAKA I TRÄNING – KAN SPELA INATT

Han drabbades av en hjärnskakning och tvingades till vila, men nu är Robin Lehner tillbaka i träning och av allt att döma kan han också vara med i Islanders nästa match som är inatt. Han är kritisk mot att vissa spelare går hårt åt målvakterna i ligan.
— Det finns några killar i ligan som alltid gör det med avsikt på målvakterna. De är uppfostrade och lärde sig på det sättet, säger Robin Lehner till New York Post.

Det finns de som menar på att Tkachuk blev intryckt i Robin Lehner av en Islanders-spelare, men målvakten menar att det inte spelar någon roll.
— Han kommer in på mig, det är en del av hans spel. Jag är bara glad att jag inte är längre är på skadelistan.

BÖRJA FÖRSVARA SIG

Robin Lehner berättar att han först trodde att hans knä skulle skadas i situationen, då benet var i en onaturlig vinkel. En skada, som om det vill sig illa, kan ödelägga en karriär. Nu menar Lehner att han kanske får börja försvara sig i fortsättningen om en liknande situation uppstår.
— Nästa gång någon kommer in kanske jag ska försvara mig. Vi får se ifall de gör om det efter det
— Det här är ett problem runt om i ligan som många målvakter har. Vi målvakter kanske bör börja skydda oss med våra stötar och våra klubbor, och de borde inte ta utvisning om vi gör det.

Situationen som ledde fram till att Lehner skadades ledde också fram till ett mål. Han menar på att det är inkonsekvent bedömning i ligan i sådana situationer.
— Jag har sett mål där spelarna håller i målvaktskydden och sitter på dem, och det är fortfarande ett mål. Så jag tror inte att de vet vad de håller på med.