Jenni AsserholtFoto: Bildbyrån

En av svensk damishockeys stora profiler i historien har gjort sitt. Jenni Asserholt slutar med ishockey.
– Jag har levt med hockeyn så länge att jag i princip inte vet något annat, säger Jenni Asserholt till HV71:s hemsida.

Ett OS-silver, två VM-brons, två SM-guld. 211 poäng på 215 matcher i SDHL. Galna 235 landskamper och ett par säsonger som lagkapten för Damkronorna. Att Jenni Asserholt är en av de riktigt stora inom svensk ishockey råder det inga som helst tvivel kring.

Nu slutar hon spela ishockey. 30-åringen har gjort sitt.
– Nu känns det bra att ha tagit beslutet. Det har varit en process att bearbeta som jag nu gått igenom. Jag har levt med hockeyn så länge att jag i princip inte vet något annat, säger Jenni Asserholt till HV71:s hemsida.

HV blev hennes sista klubb. Där blev det fyra år, tre där hon spelade och en som hon ställde in då hon blev mamma. Men mest förknippad är Asserholt kanske med landslaget, samt med Linköping där hon spelade under sju år och blev en riktig ikon.
– Jag har alltid varit nyfiken på nya utmaningar. När jag kom till Linköping gjordes en femårsplan upp och klubben satsade stort. Det resulterade i två SM-guld. Det var också det som var häftigt med att komma till HV71 som nykomling i SDHL. Att påbörjan en resa med ett lag som sedan slutade i en SM-final. Det gör att man utvecklas både som spelare och som människa, säger hon.

Asserholt kommer få en roll inom HV71, men vilken det blir är ännu inte klart. Hon säger att hon ”aldrig kommer släppa hockeyn helt”.

Även Fanny Rask lämnar HV71, meddelar klubben.