Brendan Shinnimin visar fingret mot Luleåfansen.Foto: C More

Han är en av de i SHL som har skapat flest rubriker under säsongen. Nu har han gjort det igen. Brendan Shinnimin stängs av för att ha visat långfingret åt Luleåklacken i gårdagens match.

Han anklagades för att filma och kallades för ”Chicken Shinnimin” av Luleåfansen. Då svarade Brendan Shinnimin med att peka långfingret åt hemmalagets klack.
”Med en kvart kvar av den andra perioden i gårdagens möte mellan Luleå och Växjö kom Växjös Brendan Shinnimin in i eget spelarbås. Shinnimin vände sig om mot Luleås klack, tog av sig handsken och räckte upp långfingret mot publiken”, skriver SHL på sin hemsida om händelsen.

Nu har disciplinnämnden kommit med sin dom. Växjöstjärnan stängs av efter den obscena gesten.
”Brendan Shinnimin har härigenom agerat i strid med ishockeyns värdegrund mot åskådare”, skriver disciplinnämnden i sin motivering för beslutet.

KAN HA GJORT SIN SISTA MATCH FÖR SÄSONGEN

Den 28-årige kanadensaren stängs nu alltså av i två matcher för osportsligt uppträdande. Han kommer nu att missa de inledande matcherna av slutspelet. Han kan komma att missa hela åttondelsfinalsserien om Växjö eller Örebro skulle vinna med 2-0 i matcher. Det betyder att Shinnimin har spelat klart i år om Örebro skulle vinna med 2-0 i matcher mot Växjö i åttondelsfinalerna.

Ett tungt avbräck för Växjö som tvingas klara sig utan sin största offensiva stjärna. 28-åringen vann lagets interna skytte- och poängliga med sina 17 mål och 33 poäng under säsongen.