Ryan GundersonFoto: Bildbyrån

Igår spelade Ryan Gunderson det som kan ha varit hans sista match i Brynäs. Enligt schweiziska uppgifter presenteras han av Fribourg-Gottèron i april.

Ryan Gunderson var en av få spelare i årets upplaga av Brynäs som gjorde en bra säsong. Han landade till sist på 38 poäng, vilket räckte till intern seger i poängligan, och gjorde 16 poäng under säsongens 14 sista matcher. Men det räckte alltså inte till slutspel för Gundersons Brynäs.

Redan i december sades den amerikanske stjärnbacken vara klar för Fribourg-Gottèron, och det tycks inte finns några anledningar att misstro dessa uppgifter nu. Enligt La Liberté kommer Ryan Gunderson, tillsammans med David Desharnais, presenteras för klubben på en presskonferens i april.

VANN POÄNGLIGAN – TVÅ GÅNGER

Sedan Ryan Gunderson kom till Brynäs säsongen 11/12 har han varit SHL:s överlägset poängstarkaste back, med 205 poäng på 311 matcher som resultat. Tvåan i den poängligan, Linus Hultström, har 145 poäng på 336 matcher.

Amerikanen vann ett SM-guld och spelade ytterligare en SM-final med Brynäs. Han vann backarnas poängliga vid två tillfällen av sina sex säsonger i SHL, något han även gjorde i HockeyAllsvenskan med Örebro en gång i tiden.