Anders Nilsson och Erik Brännström fredade det egna målet.Foto: Bildbyrån

Ottawa skrällde och 2-0-besegrade St. Louis med 2-0. Anders Nilsson höll därmed sin första nolla i Senators tröja. Dessutom hyllas Erik Brännström efter debuten.
– Han gör saker du normalt inte ser förrän de är 25, 26 år säger coachen Marc Crawford.

Det har varit ett påfrestande år för Ottawa Senators, som är NHL:s sämsta lag. Segrarna har kommit allt glesare, så i stället har laget fått hitta andra anledningar att bli exalterade. En sådan anledning var att Erik Brännström i natt NHL-debuterade, efter en strålande rookiesäsong i AHL.

Ottawa vann med 2-0 mot St. Louis i Brännströms debut. Han fick drygt 17 minuters speltid och fick spela en del i både powerplay och boxplay. Efter matchen kallades han för en ”toppspelare” av TSN:s Craig Button och fick även ta emot fina ord av coachen Marc Crawford.
– Han är som han annonserats. Han är balanserad. Han skyddar pucken väldigt bra. När han åker och hämtar pucken kan han skydda den väldigt bra, och det är saker du normalt inte ser förrän de är 25, 26 år.

”EN SPEKTAKULÄR MATCH”

En annan svensk var dock den store mannen för dagen. Tre Kronor-hjälten Anders Nilsson stoppade 35 skott och höll sin första nolla i Ottawatröjan.
– Vår målvakt var vår bästa spelare. Han var den stora anledningen till att vi vann. Han var inte den enda anledningen, men det var en spektakulär match av Anders Nilsson. Han gjorde fem eller sex riktigt bra räddningar. Man kunde se tidigt att han hade en sån dag, säger Crawford.

Det var Nilssons andra nolla för säsongen och den sjätte i hans NHL-karriär.
– Han var overklig. Det har varit ett tufft år och vi vinner inte så mycket, men att vi fick en så dominant insats från honom, det vann matchen åt oss, säger Christian Wolanin som sköt ett mål i 2-0-segern.

Chris Tierney gjorde lagets andra mål.