Matthew Tkachuk.Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

För mindre än en vecka sedan stod Matthew Tkachuk för ett hat trick i hemmamötet med Vegas. I natt var Calgarystjärnan på spelhumör igen då han var involverade i samtliga mål i 5–1-segern över New York Rangers.

Matthew Tkachuk ser ut att ha toppat formen lagom inför det stundande Stanley Cup-slutspelet. Efter sitt hattrick i mötet med Vegas förra helgen stod 21-åringen för två mål och tre assist i nattens 5–1-seger över New York Rangers och var således inblandad i samtliga Flames-mål i segermatchen.

I och med nattens stormatch står Tkachuk noterad för tio poäng på de tre senaste matcherna. Totalt har Calgarystjärnan producerat 73 poäng (32+41) på 71 matcher den här säsongen. Amerikanen har därmed krossat sitt personliga poängrekord den här säsongen. 21-åringens poängbästa notering inför den här säsongen var de 49 poäng (24+25) han skrapade ihop under fjolårssäsongen.

Mikael Backlund noterades för en assist för Calgary, medan lagets resterande svenskar Oscar Fantenberg, Rasmus Andersson eller Elias Lindholm lämnade isen poänglösa. Även Rangers-svenskarna Mika Zibanejad, Lias Andersson och Jesper Fast gick poänglösa ur matchen.

Calgary Flames – New York Rangers 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Calgary: Matthew Tkachuk 2 (32), Johnny Gaudreau (34), Garnet Hathaway (8), Michael Frolik (14)
New York: Neal Pionk (6)