William Nylander stod för två nya assist i nattens seger över Philadelphia.Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

William Nylander har börjat varva upp. För andra matchen i rad stod den svenske stjärnforwarden för två assist, då hans Toronto Maple Leafs kunde vända ett 2–5-underläge till 7–6-seger över Philadelphia Flyers i natt.

Börjar det äntligen lossna för William Nylander? Efter en trög start på säsongen, som inte startade förrän i december för 22-åringen på grund av kontraktsbråk, står nu Nylander noterad för fem poäng på de senaste fyra matcherna för sitt Toronto Maple Leafs.

I natt noterades svensken för två assist i lagets 7–6-seger över Philadelphia på hemmais. Först styrde Patrick Marleau in ett Nylander-skott i den första perioden innan 22-åringen hittade fram till Auston Matthews med en backhandpassning i den tredje perioden.
– Jag ramlade och försökte bara få in pucken framför målet. Det var lite desperat, men jag hade tur att pucken hamnade på Austons blad, säger Nylander till nhl.com.

Nylander har stått för 21 poäng (5+16) på 43 matcher den här säsongen.

HAT TRICK AV TIDIGARE TORONTO-SPELAREN

Toronto såg länge ut att gå mot sin tredje raka förlust då man i mitten av den andra perioden hamnade i ett 2–5-underläge. Fem raka mål senare hade Maple Leafs vänt på steken och kunde ta två viktiga poäng i jakten på Boston som har andraplatsen i Atlantic Division.
– Det är en viktig seger, men vi måste vara redo från start och spela hela matcherna så vi inte tvingas kriga till slutet på det här sättet, säger Nylander till nhl.com.

I Flyers stod den tidigare Toronto-spelaren James van Riemsdyk för ett hat trick, hans andra hat trick för säsongen. Flyers svenske back Robert Hägg noterades, liksom Torontos forward Andreas Johnson, för en assist i matchen.

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 7–6 (1–1, 3–4, 3–1)

Toronto: Auston Matthews 2 (34), Jake Muzzin 2 (8), Patrick Marleau (15), Zach Hyman (17), Martin Marincin (1)
Philadelphia: James van Riemsdyk 3 (24), Jakub Voracek (19), Radko Gudas (3), Shayne Gostisbehere (7)