• Publicerat 17 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Victor Ejdsell.Foto: Robin Alam/Icon Sportswire

Victor Ejdsell har inte haft studsarna på sin sida den här säsongen. Efter ett succéartat fjolår, med 20 mål för HV71 i SHL och framgångar i Calder Cup-slutspelet, har målen inte kommit i enlighet med förväntningarna. Men i natt bröt han en månadslång måltorka i AHL.

Victor Ejdsell rönte stora framgångar i både SHL och AHL i fjol. Efter att ha skjutit 20 mål för HV71 och fått se sina NHL-rättigheter trejdade från Nashville Predators till Chicago Blackhawks avslutade han säsongen med att debutera i NHL och sedan skjuta sju mål på 13 matcher i Calder Cup-slutspelet i AHL med Chicagos farmarlag Rockford Icehogs.

Under den här säsongen har det inte gått lika bra. När Ejdsell i natt sköt säsongens nionde mål i AHL kom det efter en dryg månad utan nätkänning för Icehogs. 23-åringen från Hagfors i Värmland sköt ledningsmålet för Chicagos farmarlag i mötet med Cleveland Monsters.

Det var en match som Rockfors vann med 3–2 efter förlängning sedan Peter Holland skjutit segermålet. Ejdsell, som har 24 poäng (9+15) på 51 matcher den här säsongen, utsågs till matchens andra stjärna efter just Holland.

Tidigare Brynäsbacken Lucas Carlsson hade en assist för Rockford. Den tidigare JVM-spelaren har noterats för åtta mål och 29 poäng på 59 matcher under sin första säsong i Nordamerika.

*****

Oscar Dansk stoppade 31 av 33 skott när hans Chicago Wolves besegrade San Antonio Rampage med 6–2. Dansk har en räddningsprocent på 90,1 på 32 AHL-matcher den här säsongen.

Tobias Lindberg hade en assist för Chicago. Han står noterad för 15 poäng (5+10) på 52 matcher för tre olika AHL-klubbar den här säsongen.