• Publicerat 18 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Nail Jakupov.Foto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand

Han valdes som första spelare i draften av Edmonton Oilers 2012. Men Nail Jakupovs NHL-karriär lyfte varken med Oilers, St. Louis Blues eller Colorado Avalanche. Efter en målstark säsong i KHL ryktas han nu kunna få en ny chans i ligan.

Det är den ryska sajten allhockey.ru som uppger att Nail Jakupov är av intresse för NHL-klubbar igen. Sajten skriver att Arizona Coyotes och ytterligare två klubbar i Western Conference ska ha hört sig för om 25-åringen. Coyotes uppges till och med vara villiga att ge Jakupov ett envägskontrakt.

Nail Jakupov hade en stark grundserie i KHL med SKA Sankt Petersburg och sköt 23 mål på 47 matcher för storklubben. I det pågående Gagarin Cup-slutspelet har han sex poäng (2+4) på nio matcher.

Vänsterforwarden draftades som etta 2012, men fick aldrig något större genomslag i ligan. Som bäst stod han för 33 poäng med Edmonton Oilers under säsongen 2014/15. Totalt spelade han 350 matcher med Oilers, St. Louis Blues och senast Colorado Avalanche och noterades för 62 mål och 136 poäng.