Nicolai Meyer.Foto: Bildbyrån

Södertäljes Nicolai Meyer hade en sagolik säsong och vann den allsvenska poängligan. Nu uppger Mr.Madhawk att dansken hamnar i Malmö nästa säsong.

Det har ryktats om det tidigare, men nu ska det enligt säkra källor till Mr.Madhawk mer eller mindre vara klart att Meyer hamnar i Malmö nästa säsong.
—  Ingen kommentar till hans framtid. Han har ett avtal med Södertälje, säger Meyers agent, Johan Finnström till Expressen-bloggaren.

Som Finnström säger så har Meyer ett år till kvar på sitt kontrakt med Södertälje. Men han ska ha en klausul som möjliggör en SHL-flytt. Med tanke på hans succé den här säsongen med 62 poäng för Södertälje och poängligavinst, så krävs det ingen Einstein att förstå att mången SHL-sportchefer skulle vara sugna på att aktivera den klausulen.

Meyer själv ligger lågt, men bekräftar att det skulle sitta fint att få chansen i SHL.
— När jag var liten var det inte NHL som var siktet, utan då tittade man mot Kim Staal i elitserien. Får man chansen där, så vill jag ta den, berättar 26-åringen.

Nicolai Meyer har tidigare spelat juniorhockey i Malmö och har efter det representerat Västervik, Tingsryd, Troja och Södertälje i allsvenskan. Nu kan det alltså bli SHL-spel för första gången i karriären.