Leif "Blixten" Henriksson.Foto: Bildbyrån

Frölunda meddelar idag att en av deras stora spelare genom tiderna, Leif Henriksson, har avlidit. Han blev 75 år gammal.

Leif Henriksson spelade 13 raka a-lagssäsonger för Frölunda mellan 1964 och 1977. Han kom till Göteborg från moderklubben Bofors och fick omgående vara med och vinna klubbens första SM-guld 1965.

Totalt blev det 166 mål och 129 assists i den högsta serien för Bofors och Frölunda innan han avslutade karriären 1977. Under denna tid blev det också två VM-turneringar och ett OS för Henriksson, som kallades ”Blixten”.
— Han var en flashig och populär spelare och en grym skridskoåkare. När han hämtade puck i egen zon gick det ett sus genom publiken, säger den förre NHL-spelaren Jörgen Pettersson till Frölundas hemsida och fortsätter:
— Han har betytt mycket för mig och min karriär. Han körde stenhårt med oss och när jag åkte över till NHL var jag ruskigt bra tränad.

Efter karriären så var Leif Henriksson även tränare i Frölunda under två sejourer. Säsongen 1985/1986 tränade han Troja.

Henriksson avled hastigt i slutet av förra veckan och sörjs närmast av fru, barn, barnbarn och barnbarnsbarn.