Victor Ejdsell.Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Efter att ha gjort succé i HV71 fick Victor Ejdsell chansen i Nordamerika. Nu vill Färjestad locka tillbaka honom, skriver Värmlands Folkblad.

Victor Ejdsell dominerade i HockeyAllsvenskan för två säsonger sedan, med 25 mål och 57 poäng som resultat. Med den noteringen vann han poängligan och fick chansen i SHL med HV71. Där fortsatte succén och det blev 20 mål under rookiesäsongen i högstaligan, och när HV åkt ur slutspelet kom dessutom chansen i NHL där det blev sex matcher för Chicago.

Den här säsongen har det blivit nio mål och 24 poäng för Rockford i AHL. Nästa säsong kan Ejdsell vara tillbaka i SHL igen. Färjestad vill nämligen locka hem värmlänningen. Värmlands Folkblad avslöjar att general manager Peter Jakobsson och sportchef Thomas Rhodin besökte skarpskytten i USA i helgen.
– Vi vill att han ska spela i Karlstad, bekräftar Peter Jakobsson för tidningen.

Victor Ejdsell tillhörde Färjestad 2013 till 2016 men gjorde bara 21 SHL-framträdanden under de åren, med två mål som resultat. Nästa säsong kan de noteringarna stiga ordentligt.