HockeyAllsvenskanFoto: Bildbyrån

Ett mål dömdes på ett kaosartat sätt bort i gårdagens match mellan Västerås och Karlskoga. På sin hemsida konstaterar HockeyAllsvenskan att beslutet var felaktigt och att det inte finns stöd för det i regelboken.

Västerås vann gårdagens match mot BIK Karlskoga med 2-1. Men det borde ha varit 3-1. I tom kasse satte succénykomlingen nämligen 3-1-pucken, men det dömdes bort. Anledningen var att linjedomaren, som tidigare avfärdat en icingpuck i situationen, hade ändrat sig och nu ville döma icing.

Det får han inte göra, skriver HockeyAllsvenskan på sin hemsida. Ska han ändra sitt beslut måste han nämligen göra det direkt. Nu fortsatte spelet som vanligt under ganska lång tid innan pucken till sist gick i mål, och domaren ändrade sig.
”Regeln syftar alltså till att en linjedomare gör en felaktig bedömning och omedelbart ändrar sig, eller på annat sätt inte hinner stoppa spelet för icing innan ett mål faller. Regeln syftar inte till att linjedomaren ska ges betänketid och backa i ett beslut som, om än är felaktigt, är taget 20 sekunder tidigare”, skriver ligan.

Situationen kan ses i sin helhet på HockeyAllsvenskans webbplats.