• Publicerat 20 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anders Olsson.Foto: Imago Sport

Biel med svenske Anders Olsson i båset blev under gårdagskvällen klart för semifinal i schweiziska slutspelet. För några andra svenskar är det fortfarande ovisst in i det sista var säsongen tar vägen.

LÄS ÄVEN: Lämnade LHC – nu gör Dan Tangnes succé i Schweiz

SHL-meriterade tränaren Dan Tangnes förde i förra veckan sitt Zug till semifinal genom att slå ut Lugano i fyra raka matcher. Under gårdagskvällen blev en annan tränare med ett förflutet i SHL klar för semi.

Det handlar om Anders Olsson, tidigare tränare i HV71, som blev klar för avancemang tillsammans med sitt Biel efter 4–1 i matcher mot Ambri-Piotta. I laget finns även den svensk-finsk-schweiziske reservmålvakten Dennis Saikkonen.

Biel vann den femte kvartsfinalen med 2–1 efter att de före detta Färjestadsspelaren Robbie Earl blivit stor matchvinnare. Han spelade fram tidigare NHL-spelaren Damien Brunner till 1–0 och satte själv 2–1.

Biel coachas av finländaren Antti Törmänen, som gjorde två säsonger i HV71 och två i Södertälje som spelare alldeles innan och efter millenieskiftet. Olsson lämnade HV71 och Sverige 2015 för att ta över Davos J20-verksamhet. Efter två säsonger där blev han assisterande tränare för Biel 2017 och är nu inne på sin tredje säsong i klubben.

SLAGLÄGE FÖR SERIESEGRARNA

I den ena av de två återstående kvartsfinalserierna har seriesegrande Bern, med Calle Andersson och Adam Almqvist i truppen, 3–2 i matcher på Genève-Servette efter en 4–3-seger efter förlängning i går. I Genève finns Eric Martinsson, Johan Fransson och den just nu skadade Henrik Tömmernes.

I den fjärde kvarten reducerade Langnau, med Viktor Östlund, Anton Gustafsson och skadade Mikael Johansson, till 2–3 i matcher mot Lausanne, med Jonas Junland. Detta efter seger med 5–1 i går.

Match sex i det återstående kvartsfinalserierna spelas i morgon kväll.