Marie Lehmann, Dusan Umicevic och André Pops leder SVT:s VM-satsning.Foto: Bildbyrån

För första gången på 32 år kommer herrarnas hockey-VM att sändas i SVT:s kanaler i år. Då väljer kanalen att satsa på en rutinerad programledartrio. Marie Lehmann, Dusan Umicevic och André Pops är programledarna som ska guida tittarna genom turneringen, meddelar tv-kanalen.

I vår spelas hockey-VM i Slovakien för andra gången i historien. Tre Kronor kommer till turneringen som regerande mästare efter finalvinsten mot Schweiz i fjolårets turnering.

Den här turneringen får tv-tittarna följa från SVT:s kanaler. För första gången på 32 år kommer kanalen att sända turneringen. SVT, som i vanliga fall sänder JVM, Champions Hockey League, SDHL och TV-pucken, kommer att sända 124 timmar ishockey under turneringen.
– Tre Kronor är Sveriges populäraste landslag och har en lång och kär relation med dom svenska tv-tittarna. Vi ser med stor tillförsikt fram emot att sända årets hockeyhöjdpunkt i maj, säger sportchefen Åsa Edlund Jönsson till SVT.

”HÖGTIDLIGT”

Samtidigt meddelar kanalen vilka programledare som kommer få äran att arbeta med turneringen. Valen föll på den rutinerade trion Marie Lehmann, Dusan Umicevic och André Pops.
– Att herrarnas VM nu är tillbaka i SVT för första gången på 30 år känns otroligt roligt och för mig nästan högtidligt. Det blir mitt 13:е VM på plats och den här gången är det vi som sänder. Det är faktiskt lite av en dröm som går i uppfyllelse, säger Marie Lehmann till SVT.

VM-turneringen spelas i Bratislava och Kosice mellan den 10 och 26 maj. Tre Kronor inleder turneringen med ett möte mot Tjeckien den 10 maj.