Jacob de la Rose tvingades bryta nattens match mot New York Rangers.Foto: Bildbyrån

Först stod Detroit-svensken Jacob de la Rose för en assist på Andreas Athanasious 2–0-mål. Sen tvingades den svenske VM-forwarden avbryta matchen på grund av oregelbunden hjärtrytm och skickades som försiktighetsåtgärd till sjukhus.

Jacob de la Rose tvingades kliva av nattens match mellan New York Rangers och Detroit Red Wings i den andra periodpausen. Detta eftersom att svensken, som har en historia med hjärtproblem, fick oregelbunden hjärtrytm och plockades bort från isen av lagets läkare. Innan dess hade de la Rose noterats för en assistpoäng på Andreas Athanasious 2–0-mål

KOMMER TRÄFFA EN SPECIALIST

23-åringen missade delar av säsongsinledningen på grund av hjärtbesvär. Enligt Detroits tränare Jeff Blashill var det en försiktighetsåtgärd att plocka av svensken och skicka honom till sjukhus.
– Han kände av det och gick till vårt läkarteam. De kollade på honom och han kunde inte få ner pulsen. Då tog vi honom till sjukhus för att vara på den säkra sidan. Just nu är det bara en försiktighetsåtgärd, men han kommer åka tillbaka (till Detroit) för att träffa en specialist, säger Blashill till Detroit Free Press.

VM-guldvinnaren från förra våren stannade på sjukhuset och fanns enligt Detroit Free Press inte med på planet som lyfte mot St. Louis för mötet med Blues natten till fredag.

Matchen, då?

Den vann Detroit med 3–2 efter bland annat två mål av snabbskrinnaren Andreas Athanasiou.

New York Rangers – Detroit Red Wings 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)
New York: Ryan Strome (14), Brendan Smith (3)
Detroit: Andreas Athanasiou 2 (28), Frans Nielsen (10)