John Klingberg nätade mot Florida.Foto: Getty Images

Dallas Stars jagar en slutspelsplats i den västra konferensen. I natt tog man en viktig seger hemma mot Florida med 4–2 efter bland annat ett backmål från John Klingberg.

Något överraskande missade Dallas Stars Stanley Cup-slutspelet förra säsongen. Den här säsongen har Texas-laget spelat betydligt bättre och låg inför nattens match mot Florida på den första wild card-platsen i den västra konferensen.

Där ligger man alltjämt kvar efter att man i natt besegrade Florida Panthers med 4–2 hemma i American Airlines Center. Detta efter att lagets ryske stjärnforward Alexander Radulov stått för två mål i den tredje perioden och således skjutit de två poängen till hemmalaget.

POWERPLAYMÅL

Även lagets svenske back John Klingberg sköt in sig i målprotokollet i vinstmatchen. I den andra perioden letade sig 26-åringens handledsskott förbi Sam Montembeault i Florida-målet. Målet var Klingbergs tionde för säsongen. Det är fjärde gången i NHL-karriären som backen lyckas göra tio mål eller fler på en säsong.

Med nio matcher kvar av grundserien har Dallas fem poäng ner till Minnesota som är närmast jagande laget utanför wild card-platserna.

Dallas Stars – Florida Panthers 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Dallas: Alexander Radulov 2 (24), Jamie Benn (27), John Klingberg (10)
Florida: Aleksander Barkov 2 (32)