Roger Hansson flyttar till Schweiz.Foto: Bildbyrån

Roger Hansson lämnar Rögle efter tolv säsonger som ledare i klubben. 51-åringen presenterades idag som ny utbildningsansvarig och tränare för akademilaget hos den schweiziska toppklubben Zug.

Roger Hansson har varit assisterande tränare i Rögle under de senaste två och en halv säsongerna. Nu lämnar klubbikonen Ängelholmsklubben.

”KAN UTVECKLA SPELARE”

Till nästa säsong har Hansson fått en roll som EV Zugs utbildningsansvarige samt huvudtränarrollen i akademilaget, skriver klubben på sin hemsida.
– Han är en som kan utveckla spelare, vilket är det ideala för en person på den här positionen, säger sportchefen Reto Kläy till klubbens hemsida.

Totalt har Hansson gjort tolv säsonger i Rögle som ledare, där han varit allt från general manager till huvudtränare för J18-laget. Under sin spelarkarriär gjorde Hansson 268 matcher för Ängelholmsklubben.

Zug slutade på en andraplats i grundserien i den schweiziska ligan den här säsongen. I helgen tog man sig förbi kvartsfinalsspelet i slutspelet efter att ha slagit ut Lugano med 4–0 i matcher.