Robin Figren (till höger) har dragit till sig intresse från utländska klubbar.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

HV71-forwarden Robin Figren har spelat i SHL sedan 2011. Nästa säsong kan veteranforwarden testa vingarna utomlands, då det enligt hans agent finns utländskt intresse för den forwarden.
–  Det är många som hört av sig men vi har inte inlett några förhandlingar, säger Figrens agent Kalle Bodén till Jönköpings-Posten.

Robin Figren stod för sin näst bästa poängnotering i SHL-karriären den här säsongen då han noterades för 30 poäng (15+15) på 50 matcher i grundserien. Kontraktet med HV71 löper ut efter säsongen och enligt Figrens agent Kalle Bodén finns det ett stort intresse för 31-åringen till den kommande säsongen.
– Det finns en mängd förfrågningar. Men det är heller inget som konkretiserats eftersom han ännu inte har bestämt sig i någon riktning. Det är många som hört av sig men vi har inte inlett några förhandlingar, säger Bodén till Jönköpings-Posten.

”INGET KONSTIGT”

Figren kommer dock inte ta något beslut förrän säsongen med HV71 är över, menar Bodén:
– Men i den åldern som han är i och efter den fina säsongen som han har gjort så ser jag inget konstigt med att vi väntar lite. Just nu har Figren fullt fokus på slutspelet, säger han samtidigt som han berättar att det är både svenska och utländska klubbar som hört av sig.

31-åringen kom till HV71 inför förra säsongen och har stått för 50 poäng på 99 SHL-matcher sedan ankomsten till klubben. En fortsättning i Jönköpingsklubben är inte utesluten.
– HV är absolut ett alternativ, säger Bodén.