• Publicerat 21 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Fredrik Olofsson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Han svarade för 34 poäng på 36 matcher med University of Nebraska-Omaha. Nu får svenske forwarden Fredrik Olofsson chansen att visa upp sig i Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs i AHL.

2015/16 var Fredrik Olofsson JVM-aktuell. Han fick dock lämna Rikard Grönborgs trupp som en av de sista spelarna. Sedan dess har den yngre brodern till NHL-meriterade backen Gustav Olofsson spelat collegehockey för University of Nebraska-Omaha i NCAA.

Nu är dock collegekarriären över. Efter sin fjärde och sista säsong med hockey och skola kombinerat är han nu klar för spel med Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs resten av säsongen.

DRAFTADES 2014

22-åringen, som har bott i USA sedan barnsben, draftades av Blackhawks i fjärde rundan 2014. Nu får han via ett tryout-kontrakt chansen att visa upp sig för NHL-klubben i AHL.

Fredrik Olofsson sköt tio mål och hade 34 poäng på 36 matcher i NCAA den här säsongen. Det är personbästa och gör honom till den näst mest produktiva svensken i collegehockeyn. Bara Ludwig Stenlund, Niagara University, är bättre med sina 41 poäng (22+19) på 39 matcher.