• Publicerat 21 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Conor Timmins.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Han har inte spelat hockey sedan i maj förra året. Och av allt att döma blir det ingen hockey över huvud taget den här säsongen för backtalangen och JVM-guldmedaljören Conor Timmins. Enligt BSN Denver ställs hans säsong in helt.

Conor Timmins var en av de mest framträdande backarna när Kanada vann JVM-guld genom att slå Sverige i finalen i Buffalo för 15 månader sedan. Men i stället för att gå mot en spännande proffskarriär i Colorado Avalanche organisation har det tagit stopp helt och hållet för den 20-årige backtalangen.

Under slutspelet i juniorligan OHL förra säsongen drabbades Timmins av en hjärnskakning. Sviterna efter den har hållit honom borta från spel hela den här säsongen. Nu uppger BSN Denver att han inte kommer att spela över huvud taget i år.

TRÄNADE FÖR COMEBACK

Det tycktes som att Conor Timmins var på väg tillbaka. Han har tränat med Avalanches farmarlag Colorado Eagles i AHL senaste tiden och följde med på en bortaturné nyligen. Men enligt BSN Denver har han fortsatt att uppleva symptom efter smällen i fjol och därför inte kunnat begå sin efterlängtade comeback.

Timmins svarade för fem poäng (1+4) på sju JVM-matcher i fjol och hade bland annat assisten till Tyler Steenburgens matchvinnande mål i finalen mot Sverige. I OHL stod han för 41 poäng (8+33) på 36 matcher från sin backplats hos Sault Ste. Marie Greyhounds förra säsongen. Han hade ytterligare 18 poäng (5+13) 23 slutspelsmatcher innan Greyhounds förlorade OHL-finalen mot Hamilton Bulldogs i fjol.

Conor Timmins draftades ursprungligen som 32:a spelare av Avalanche i draften 2017.