Johan Mattsson.Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

På lördag där slutspel igång för Frölundas del men lagbygget inför nästa säsong har redan dragit igång. Under torsdagen meddelade klubben att man förlänger kontraktet med Johan Mattsson. 
– Skönt att det är klart, det blir ju en sak mindre att fundera över, säger målvakten till klubbens hemsida.

Johan Mattsson har under den här säsongen delat förstaspaden med Johan Gustafsson. Mattsson har gjort det bra och belönas nu med en kontraktsförlängning.

Det nya kontraktet gör att 26-åringen blir kvar i Göteborgsklubben i ytterligare två säsonger.
– Vi har diskuterat länge och det här känns bra. Johan är en tekniskt bra målvakt som håller en jämn och hög nivå. Och han har fortfarande utvecklingspotential, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

KOM UPP I FORM EFTER JOBBIGA TIDEN

Mattsson har haft en besvärlig säsong. Hans hund gick bort och sambon Caroline hade komplikationer med graviditeten. Oron och sorgen visade sig genom migränattacker och stress för målvakten. Detta gjorde att han tvingades stå över matcher och satt en del på bänken.

LÄS ÄVEN: Frölundakeepern i toppform efter tuffa migränsvackan – ”Börjat bli vardag igen”

Därefter kom Mattsson upp i nivå igen och den nyblivna pappan avslutade säsongen starkt. Han räddade 91,82 procent av alla skott han fick på sig under säsongen vilket var åttonde bäst i ligan.
– Jätteroligt med två nya säsonger och skönt att det är klart, det blir ju en sak mindre att fundera över. Jag var inställd på att stanna och det var mitt mål, men det går ju inte att ta något för givet.

Johan Mattssons nya kontrakt sträcker sig till år 2021. På lördag inleder Frölunda kvartsfinalserien mot Malmö hemma i Scandinavium. Det återstår att se vem som vaktar Frölundas kasse men mycket pekar på att det blir Mattsson som får förtroendet.