Branko RadivojevicFoto: Bildbyrån

Det här kanske snarare är en ”Va, spelade han fortfarande?” än en chocknyhet. Men nu är det i alla fall klart att Branko Radivojevic slutar.

För kommentatorer som älskar att få briljera med namnuttal var det nog en dröm när Branko Radivojevic landade i Norrbotten under lockoutsäsongen 2004/2005. Han spelade bara tio matcher i Luleåtröjan den säsongen men satte rejäla avtryck. Det blev elva poäng på de tio matcherna för slovaken.

Han återvände sedan till NHL, blev en stjärna i KHL och avrundade sedan karriären med spel i Tjeckien och Slovakien. Han kommer från en riktigt fin säsong i moderklubben Dukla Trencin, där det blev 43 poäng på 55 matcher.

399 NHL-MATCHER

Men det är alltså det sista han gör. Den tungt meriterade slovaken lägger av, som 38-åring. Det bekräftar Branko på Dukla Trencins Facebooksida.

Det blev 399 matcher i NHL, två OS-deltaganden, två VM-medaljer och en tjeckisk mästaritel för tungvrickarnamnet Branko Radivojevic.