Jörgen Jönsson och Niklas Eriksson jobbar ihop även nästa säsong.Foto: KENTA JÖNNSON/Bildbyrån

Örebro låg länge och slogs för att undvika kvalspel. Efter att Niklas Eriksson och hans tränarteam tog över så började det vända och laget tog sig slutligen till en slutspelsplats. Trots det är det inte klart om dem blir kvar.
– Vi hoppas kunna lösa det här den närmsta veckan, säger Eriksson till Nerikes Allehanda.

Den 4 december sparkades Niklas Sundblad och Petri Liimatainen av Örebro. Istället tog Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson och Henrik Löwdahl över. Trion lyckades lyfta Örebros spel och tog dem hela vägen till slutspel.

Att nå slutspel sågs som en omöjlighet för Örebro under vintern men desto närmare slutet vi kom desto bättre spelade laget. Det tog visserligen stopp direkt i åttondelsfinalen men att de ens nådde slutspel var en succé i sig.

Trots detta så har tränartrion inget kontrakt och framtiden är oviss.
– Nu har jag inte skrivit kontrakt med Örebro men jag har väl pratat lite och tittat på tidigare upplägg, så man har lite planering i huvudet ändå, säger huvudtränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

”SKA KOMMA TILL EN LÖSNING INOM EN SNAR FRAMTID”

Just Erikssons situation ser däremot lite annorlunda ut. Han har ett avtal med Örebro som fortsätter i två ytterligare år. Däremot ska avtalet omförhandlas under lågsäsongen för att se vad 50-åringen ska ha för roll i klubben.
– Intentionerna från båda parter är att det ska komma till en lösning inom en snar framtid. Vi hoppas kunna lösa det här den närmsta veckan.

Niklas Eriksson har trivts med att arbeta tillsammans med Löwdahl och Jönsson men det är oklart om duon blir kvar inom klubben. Jönsson har bland annat ryktats vara aktuell för en roll i Linköpings nya tränarteam.
– Vi får väl se om det blir omkastningar i teamet men jag funkar bra med både Henrik och Jörgen. Sedan har ju Henrik gjort ett fantastiskt fint jobb på juniorsidan så det är väl mer ett klubbperspektiv att man inte tappar en resurs på juniorsidan, även om A-laget är viktigast. Jag jobbar gärna vidare med Jörgen och Henrik men vi får se.