Bröderna NylanderFoto: Bildbyrån

Alexander Nylander har gjort sitt andra mål i NHL-karriären, och det första för säsongen. Han gjorde det i rivalmötet mot Toronto – där William Nylander stod för en passningspoäng. Maple Leafs vann med 4-2.

Frågan är egentligen vem av Nylanderbrorsorna som kan reta den andra när de pratar om nattens match. Mötena mellan Toronto och Buffalo brukar ses som derbymatcher, trots att städerna ligger i olika länder, och nog fanns det ännu mer prestige i drabbningen i natt.

Då möttes nämligen William Nylander och Alexander Nylander. William gjorde en assist och fick se sitt lag vinna med 4-2. Men lillebror Alexander passade på att göra säsongens första mål, med storebror på andra sidan. Alexander spelade sin femte NHL-match för säsongen och har kommit igång riktigt fint, med tre gjorda poäng som resultat. Totalt har 20-åringen 2+3 på tolv spelade matcher.

William Nylander har fått mycket kritik genom hela säsongen, men har efter nattens assistpoäng till John Tavares 2-1-mål gjort sex poäng på de fem senaste matcherna. Det går dock trögt med målskyttet. Det har bara blivit fem mål på de 46 matcher han spelat under säsongen.

Två svenskar till hamnade i poängprotokollet i matchen. Rasmus Dahlin hade en passningspoäng på Casey Mittelstadts 1-0. Hans rookiekonkurrent i Toronto, Andreas Johnsson, hade också en assist. Det var på Auston Matthews 1-1. Matthews noterade poäng 200 i NHL-karriären i natt.

Mitch Marner och Zach Hyman gjorde övriga mål för det formsvaga Toronto, som i natt tog en skön seger i rivalmötet.