Loui Eriksson och Elias PetterssonFoto: Bildbyrån / Twitter

Det var som vanligt svenskar i fokus när Vancouver vann i natt. Elias Pettersson fick stående ovationer när hans rookierekord uppmärksammades. Men det var Loui Eriksson som stal showen totalt.

Loui Eriksson har haft en mörk säsong. Han hade inför nattens match bara gjort två poäng på sina 20 senaste matcher och hade dessutom fått se sig bli petad upp på läktaren vid ett tillfälle. Hur svarar man egentligen upp bäst efter en sådan sak? Jo, på exakt det sättet Loui svarade i natt.

När formstarka Vancouver 7-4-besegrade Ottawa stämde nämligen allt för den tidigare stjärnsvensken. Loui Eriksson sköt ett mål, hans elfte för säsongen, och spelade fram till tre ytterligare. Från två poäng på 20 matcher till fyra poäng i en och samma match, alltså. Snacka om islossning.

Men trots Erikssons supermatch hamnade mycket fokus på Elias Pettersson, i vanlig ordning. Supersvensken gjorde två nya assistpoäng och har hittat formen igen, med fem poäng på sina fyra senaste matcher. Pettersson hyllades dessutom av hemmapubliken när hans rookiepoängrekord i Vancouvertröjan uppmärksammades i samband med matchen.

Vancouver är uppe i tre raka segrar, och fyra på de fem senaste. Helt plötsligt är de bara fyra poäng bakom Arizona i kampen om den sista slutspelsplatsen. Kanske, kanske är det inte helt omöjligt att de kan skrälla in sig i den kampen igen. Det var dock nära att Canucks stod för säsongens kollaps i natt, då de tappade 5-0 till 5-4 innan de ryckte iväg till 7-4 igen.
– Det var tufft att låta dem komma tillbaka in i matchen. Vi svek ”Marky” (Jacob Markström). Men vi kämpade oss tillbaka och knep seger. Det var skönt. ”Marky” har jobbat hårt för oss hela säsongen.

Förutom Loui Eriksson gjorde Bo Horvat, Tanner Pearson, Jake Virtanen och Brock Boeser mål för Vancouver. Av dem blev Horvat och Pearson tvåmålsskyttar. Max Veronneau, Brady Tkachuk, Oscar Lindberg och Anthony Duclair gjorde Senators mål. Lindberg har nu åtta mål under säsongen.

Värt att notera från målfesten var även att Alexander Edler gjorde tre assistpoäng för Vancouvers del.