Braden Holtby blir näste spelare att nobba Donald Trump.Foto: ACTION IMAGES/Bildbyrån

Tidigare har Brett Connolly berättat att han inte kommer att följa med laget till Vita huset. Nu meddelar även stjärnmålvakten Braden Holtby att han tackar nej till Donald Trumps inbjudan. 
– Jag avböjer respektfullt från att följa med, säger 29-åringen efter dagens träning.

Varje år bjuds de regerande Stanley Cup-mästarna in till Vita huset för att träffa presidenten. Det brukar alltid vara ett stort tillfälle för idrottarna där man får träffa en av världens mäktigaste personer. Det bjuder ofta på roliga händelser, fråga bara Steve Yzerman.

Washington Capitals ska på måndag åka till Vita huset för att möta Donald Trump. Det har varit en omtalad träff då flera av spelarna har uttryckt osäkerhet huruvida de tänker delta eller ej. Brent Connolly har tidigare nobbat mötet och Devante Smith-Pelly, numera i farmarligan, sade att han inte skulle gå då han anser att Trump ibland uttrycker sig sexistiskt och rasistiskt.

”STÅR UPP FÖR MINA VÄRDERINGAR”

Nu lämnar nästa stjärna återbud. Braden Holtby meddelade i dag efter lagets träning att han inte tänker åka med laget till Vita huset.
– Det här är en sådan grej som tvingar oss att fatta ett beslut. Jag väljer därför att stå upp för mina värderingar och avböjer respektfullt. Jag har inget emot de andra spelarna som följer med, det här är enbart mitt beslut. Jag kunde aldrig riktigt se mig själv följa med, säger Holtby till den samlade mediekåren.

De flesta andra Washington-spelare är däremot inställda på att åka. Lagkaptenen Alexander Ovetjkin har tidigare uttryckt sin glädje över att bli inbjuden. Även lagets svenskar ser fram emot att åka.
– Varje gång man får en inbjudan från presidenten och får chansen att besöka Vita huset är det en fantastisk erfarenhet, tycker jag, säger Nicklas Bäckström till The Athletic.
– Jag tycker det är upp till var och en om man vill gå, men vi har fått en inbjudan och jag tror det här har varit en tradition under många år. Vi kommer inte att blanda ihop politik och sport. Det här handlar om att vi vann förra året och det är därför vi får komma det. Jo, jag tror det kommer att bli en cool grej.

Det har varit en del kontroverser runt Trumps inbjudningar. Både NBA-vinnarna från 2017 Golden State Warriors och 2018 års NFL-mästarna Philadelphia Eagles nekades att åka till Vita huset då Trump hävde sin inbjudan.

Han har däremot enbart varit positiv till att Washington Capitals ska få besöka Vita huset. Bland annat genom en hyllning till laget och deras stora stjärna vid segern.
”Grattis till Washington Capitals för deras FANTASTISKA spel och för att vinna Stanley Cup. Alexander Ovetjkin, lagets kapten, var otroligt bra – en riktig superstjärna”, skrev Trump på Twitter när Capitals vann trofén.