Johan Gustafsson Johan Gustafsson.Foto: Bildbyrån

Frölundas guldhjälte från 2016 Johan Gustafsson kan lämna klubben. Han ska ha tackat nej till att förlänga sitt kontrakt med Frölunda. Då ska flera andra SHL-klubbar rycka i målvakten.
– Det stämmer att han tackat nej till Frölundas förslag, säger målvaktens agent Johan Finnström till GT.

I går förlängde Johan Mattsson sitt kontrakt med Frölunda. I dag kommer uppgifter om att målvaktskollegan Johan Gustafsson inte förlänger sitt kontrakt och kan lämna Göteborgsklubben.

Enligt GT ska Gustafsson ha tackat nej till Frölunda första kontraktsförslag, vilket även bekräftas av målvaktens agent.
– Det stämmer att han tackat nej till Frölundas förslag, säger Johan Finnström till tidningen.

Johan Gustafsson är inne på sin fjärde raka säsong i Frölunda. Han vann SM-guld med klubben 2016 under sitt första år i Göteborg. Han har även vunnit CHL tre gånger med klubben. Efter årets slutspel kan han däremot ha gjort sitt i klubben.
– Jag har inga kommentarer alls till det. Som jag har sagt förut så har jag och Frölunda en bra relation och har gjort många saker tillsammans. Jag har en bra kommunikation med dem och det är ingenting som behöver tas upp i media, säger Gustafsson själv till GT.

PEKAS UT SOM LASSINANTTIS ERSÄTTARE

Gustafsson ska vara ett hett byte för flera SHL-klubbar men den klubb som pekas ut främst är Luleå. Joel Lassinantti ryktas lämna klubben för spel i KHL efter sin succésäsong. Luleå ska därför leta efter en ersättare.

Johan Gustafsson fick sitt stora genombrott som målvakt i just Luleå. Han vaktade klubbens kasse under två säsonger mellan åren 2011 och 2013. 27-åringen vaktade även kassen i JVM 2012 när Juniorkronorna vann sitt historiska guld.

NSD/Kuriren rapporterar däremot att Gustafsson inte är aktuell för Luleå. Klubben dementerar uppgifterna och säger att man inte letar efter en ny målvakt.